Babypop modellen

7 & 8 juni 2018

20180608_085818

Het wordt nu zaak om na te gaan of mijn modellen ook daadwerkelijk maat 74 hebben.
Uit een oud tijdschrift haal ik het patroon van een vestje maat 74 en probeer het naaipatroon om te zetten naar een breipatroon. Dat is best lastig. Hierdoor verlies ik uiteindelijk veel wol, maar het resultaat mag er zijn! Zie ook de leuke bolletjes aan de uiteinden van de koordjes. Door rond te haken bereik je uiteindelijk dit resultaat. Het koord kan nu niet meer uit de tunnel verdwijnen. Dit vind ik beter dan de originele stoppers, die hard zijn en niet passen bij breiwerk.

 

6 juni 2018

Om er zeker van te zijn dat mijn breiwerk past, kijk ik uit naar een paar leuke geschikte modellen op internet. Zoals meestal wordt ik doorgelinkt naar Marktplaats. Eigenlijk heb ik geen zin om heel Nederland door te crossen op zoek naar een pop en besluit daarom naar de tweedehandszaak te gaan. In deze winkel vind je echt veel voor relatief weinig geld. Direct op de eerste verdieping staat een tafel met zoveel poppen dat ik niet kan kiezen. Ik raak aan de praat met een dame die ook interesse heeft in de poppen, omdat haar dochter aan haar arm trekt. Ze is ervan overtuigd dat deze poppen zeker maat 74 hebben, precies waarna ik op zoek ben.
Met de twee poppen onder mijn armen voel ik me weer stiekem een beetje opnieuw mama worden.  Ik zet ze op de achterbank van de auto en rijd ermee naar huis. Tijdens het rijden heb ik allerlei ideeën om te gaan maken, maar nu eerst nog even boodschappen en dan weer snel aan de slag!

20180606_133623

Thuisgekomen stop ik de poppen in bad en was ze van top tot teen! Er komt een bagger vanaf! Het spraakapparaat heb ik eruit gesloopt, want was toch defect en heb ik niet nodig bij het passen van de babypakjes. Uiteindelijk een prima koop, al denk ik dat het ook goedkoper had gekund.

20180606_192002.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s