Kruikenzak

Dit weekend heb ik zin mijn oude voorraad wol op te maken. Op zolder vind ik een partij katoen in diverse kleuren. De kwaliteit is goed, net iets dikker dan het garen van mijn vorige projecten. Het lijkt me leuk iets kleins te gaan haken, dat ik zo onder het genot van een glas wijn, bij de tv kan doen.
In de doos die ik van mijn dochter heb staan, vind ik oude kruikenzakken en een metalen kruik. Deze kan ik goed gebruiken voor mijn nieuwe project.

Ik begin met het haken van een cirkel en pas zo nu en dan of de kruik erin past. Vervolgens haak ik omhoog en houd het aantal steken per toer gelijk. Zo krijg ik een mooie koker die overal gelijk is. Hoe de steek heet, ik heb geen flauw idee.. Misschien bestaat hij nog niet. Soms vind ik het leuk wat te experimenteren en dan ontstaat er iets nieuws, zo ook deze steek.


Om het geheel wat kleur te geven kies ik voor inhaken met roze. Het kost me wel moeite om niet af te dwalen met bonte kleuren waar ik zo van houd.

Nadat de zak tot de dop van de kruik rijkt, haak ik wat schulpjes. Het koordje kan erdoor en de bolletjes haak ik aan de uiteinden. (zie ook het babyvestje). Al met al ben ik dan weer dik tevreden!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s